Publikace „Dictionary of Food Science and Technology“ (již ve svém druhém vydání) je významným výkladovým slovníkem termínů z oblasti vědy o potravinách a potravinářské technologie. Navazuje přímo na známý Tezaurus FSTA, který se stal výchozím zdrojem termínů. Ty jsou doplněny výkladem, který zahrnuje definice vybraných vědeckých termínů. Autorem slovníku je odborný tým IFIS (International Food Information Service), který produkuje bibliografickou databázi FSTA (Food Science and Technology Abstracts). Využívání slovníku je snadné, zahrnuta jsou i odkazy. Je významnou pomůckou pro všechny badatele z dané oblasti, může výborně sloužit pro potřeby vysokoškolské výuky. Slovník ve svém 2. vydání obsahuje již 8 612 vědeckých termínů včetně 763 zcela nových, cca 1 500 z nich prošlo revizí. --- První vydání publikace vyšlo v roce 2005 (424 s., ISBN 978-1-4051-2505-5, též verze elektronická v PDF) a zahrnovalo cca 7 800 termínů.